MICHELLE POWELL

Events

Never miss an event! To be the first to hear about our upcoming concerts, click here: 

 
Back to All Events

Shakespeare's Songs

  • Het Ursulinenconvent Museum 27 Breusterstraat Eijsden, LI, 6245 EH Netherlands (map)

A concert featuring the Cantori la Vera choir, baritone Agris Hartmanis and pianist Michelle Powell. More info here: https://www.facebook.com/Cantori-la-Vera-226900907464817/

Muziek speelde in de tijd van Shakespeare (eind 16e en begin 17e eeuw) een even grote rol in het leven van alledag als in onze tijd. Uitgevers zorgden voor een stroom van publicaties, variërend van madrigalen en ensemblewerken tot straatdeuntjes.

Shakespeare was een kind van zijn tijd. In zijn personages trachtte hij de werkelijkheid zoveel mogelijk te benaderen en zijn publiek aldus een spiegel voor te houden. In zijn werken heeft hij een honderdtal liederen opgenomen, van dronkemansliederen aan de welgevulde dis tot melancholieke treurliederen over verloren liefdes. Muzikale aansporingen om toch maar vooral geen tijd te verliezen als het gaat om de liefde en de onvermijdelijkheid van de dood zijn tijdloze, universele thema's die Shakespeare vaak gebruikte.

De meeste liederen zijn afkomstig uit de periode in zijn loopbaan die gekenmerkt wordt door een aantal ‘comedies’. Een ‘comedy’ van Shakespeare is geen dijenkletser, maar eerder een loflied op de liefde. "Twelfth Night", "As You Like It", "Measure for Measure" en "Two Gentlemen of Verona" leveren een grote bijdrage aan het concert. Eén lied is afkomstig uit "Cymbeline", een van de late, vrij onbekende romantische stukken van Shakespeare en een van de liederen maakt zelfs een uitstapje naar de 19e eeuw: "Now sleeps the crimson patel" is een sonnet van Alfred Lord Tennyson, die zich in het gezelschap van Shakespeare kennelijk op zijn gemak voelt. 

De muziek bij Shakespeare's woorden werd gecomponeerd door Maastrichtenaar Jean Lambrechts, de Britten Roger Quilter en Gerald Finze en de Zweed Sven-Eric Johanson.

De liederen worden uitgevoerd door het koor Cantori La Vera. De Letse bas-bariton Agris Hartmanis zal een aantal liederen solo zingen. De begeleiding wordt verzorgd door pianiste Michelle Powell. Bij het eerste deel van het concert wordt de hobopartij ingevuld door Julia de Leuw. De algehele leiding is in de bekwame handen van Alice Hendriks

Earlier Event: March 3
The Magic Flute Duo